IMG_6958

Jag är ständigt på jakt efter de rätta detaljerna till projekt och kunder. Ögonen är alltid redo att finna de små detaljerna som gör hemmet personligt och unikt. Detaljer som förstärker de som bor i hemmet, visar på ett intresse eller en passion i livet. Ofta är det just de detaljerna som vi kommer ihåg när vi kommer hem till någon, de detaljerna som sticker ut och drar blickarna till sig.

Känslan när jag springer på precis rätt saker är stor, det pirrar till lite i kroppen och gärna släpar och bär jag oavsett var jag än befinner mig för att få med mig det jag funnit.

Det kan vara på en promenad jag springer på en nyöppnad antikaffär, innan de ens fått igång kassan får komma in och precis där hänger det jag så länge sökt. Den här gången är det ett par riktigt gamla boxningshandskar i brunt, slitet och ibland väl poröst skinn som hänger på en krok och väntar på mig. Skickar iväg ett foto till min kund för att får OK på mitt impulsiva inköp. Kunden blir lika entusiastisk som jag och med ett leende lämnar jag butiken med mitt nya fynd.

Nu hänger de i lägenheten jag inrett och är just den detaljen gästerna kommer ihåg och är ett signum för mannen som bor där – en gammal boxare såklart.

De härliga handskarna hittade jag i en den charmiga affären Dunke design i Midsommarkransen, Stockholm. Kika gärna in på deras hemsida. http://www.dunkedesign.se/

Dela gärna